Toyota Avensis d4d vm 2001 mittariston korjaus

Vika ilmeni mittariston pätkimisenä, kaikki neljä mittaria nousi ja laski takaisin nollaan.

Kuva mittaristosta

Vika vaikutti heti virtalähdevialta mikä on 550tkm:n jälkeen ihan mahdollista.

Mittariston purku osottautui hankalaksi, sillä kaikki mittarit oli irroitettava juotoksista että komponentti puolelle pääsi käsiksi. Irroittamalla kolme 470uF elkoa selvisi pian että 5v:n regulaattorin perässä oleva stabilaattori elko oli kuiva mutta ulkoisesti ehjä. Suosittelen ennemmin elkon rikkomista ja sitten juottaa uusi elko vanhan jalkoihin niin säästyy TODELLA ISOLTA TYÖLTÄ. Elkon vaihdon jälkeen mittaristo toimi jälleen normaalisti.

470 uF:n kondensaattorin sijainti. Kuvassa näkyy myös mittarien juotokset ja ruuvit jotka piti irroittaa..
Kuvassa 5v:n regulaattori sekä oikealla puolella irroitetun ja viallisen elkon sijainti.